6 Ocak 2010 Çarşamba

Moodle Nedir?




Moodle, herkesce kullanılabilecek bir çevrimiçi ders yönetim sistemidir. Moodle açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılımdır. Moodle kelimesi açılımı 'Modular Object Oriented Dynamic Learning Environment' olup Esnek (Modüler) Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı olarak çevrilebilir.

En önemli özelliği, herkes tarafından (öğretmen, öğrenci) çok kolay şekilde kullanılmasıdır. 209 ülkede 81 dilde desteği mevcuttur.Çok büyük bir tematik topluluğa yani geliştirici ve son kullanıcı eğitmenlerden oluşan (yanlızca kendi sitesinde 839,119 kayıtlı üye) kitleye sahiptir. Geniş geliştirici kitlesi nedeniyle ürün yaşam çevrimi çok hızlıdır. Yani çok kısa sürede yeni sürümler geliştirilmektedir. Sistem hem Windows hem de Linux sistemleri altında çalışmaktadır.
Sistem, sadece tek bir kurs veren kullanıcılar tarafından kullanılabildiği gibi 1,000,000 öğrencili ve binlerce kursu barındıran kurumlara hizmet verebilmektedir. Kategorisindeki ticari paketlerle (http://www.webct.com/ ve http://www.blackboard.com/) yarışmakta olup eğitim sektöründe büyük bir paya sahiptir.

Daha fazla bilgi edinmek için http://www.moodle.org/ ve http://www.moodle.com/ sitelerini ziyaret edebilirsiniz.


4 yorum:

  1. Nefis bir çalışma. Tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben de moodle ile çalışma yapmak istiyordum. Açıklamalarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkürler bu aciklamalar icin kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil